2014. március 6., csütörtök

Lomi lomi masszázs- szívből ajánlom

Van nekem húgom, bátyám, nővérem, fogadott húgom és testvér-barátnőm.A testvér-barátnőm, életem egyik nagy ajándéka, a munkahelyemen ismerkedtem meg Vele.Minden hétköznap van egy fél órás együtt kávézós szertartásunk, amikor átbeszéljük, mi történt velünk előző este, hétvégén, valamint egyéb fontos és kevésbé fontos dolgokat. Ő a legnagyobb rajongóm, és egyben a legelfogultabb ember velem kapcsolatban, de nem ezért szeretem :) Mikor meséltem neki, hogy szeretnék valamilyen energetikai masszázst tanulni, amivel segíthetek, de nem szeretnék úgy elkezdeni egy iskolát, hogy csalódom benne, azt javasolta akkor előbb próbáljuk végig együtt a különböző minket érdeklő masszázsokat, és annak tükrében majd döntsünk. Azt találtuk ki, hogy megajándékozzuk egymást a szülinapunkra, egy-egy masszázzsal. Amit én kaptam az a Hawaii lomi lomi masszázs.

Ide másolok egy igen pontos leírást, attól a tanártól, akit választanék, ha emellett döntök:

"Az ősi hawaiiak minden jelentős életszakasz vagy esemény előtt – mint pl. felnőtté válás rítusa, vagy egy fontos társadalmi funkció elvállalása- egy megfelelő szakemberhez (kahuna lomilomi vagy kahuna la'au lapa'au) fordultak, hogy a masszázs segítségével megszabaduljanak félelmeiktől, feszültségeiktől, egocentrikus látásmódjuktól. A sikeres masszázs eredményeként a régi személyiségük, és az általa teremtett élethelyzetek, alapjaikban változtak meg. A régi mintákat tudatosan kiválasztott új minták helyettesítették. A kezelés a minden emberben meglévő isteni elemmel való összekapcsolódást szolgálta, amelynek félelmek, megrögzött szokások és meggyőződések álltak eddig útjában. Azonkívül az őseink által összegyűjtött tudáshoz, a genetikai memóriához való hozzáférést is lehetővé kívánta tenni. Visszatérés az eredendő harmóniához, hozzáférés a felsőbb szintű információkhoz, és megtalálni a kapcsolatot saját lelkünkkel és szellemünkkel – mindezek az Integrált Lomilomi® által elérhető célok.

Lomilomi masszázs ma már jól ismert Hawaii határain kívül is. Számos luxus Wellness és SPA központ a világon mindenhol, elengedhetetlennek tartja, hogy szolgáltatási kínálatukban szerepeljen lomilomi masszázs is, amely ideális eszköznek bizonyul a rohanó - és önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a mindenhonnan ránkzúduló, túlzott információ áradattal való szembefordulásra, a munkával kapcsolatos kiégés vagy depresszió kezelésére. Fontos, hogy a masszőr megfelelő légkört teremtsen az öngyógyításhoz, mivel a masszírozott személy az, akinek a tudatos, a tudatalatti és a tudat feletti része egymással teljes egyetértésben hozza meg a döntést a gyógyulásról, a régi tendenciák és orientációk felülértékeléséről. A Világegyetem - nemritkán minden várakozásunkat felülmúlva - a változást bőségesen megjutalmazza!

Bár a nyugati civilizáció ezt a fajta kezelést „hawaii -i masszázsnak” nevezi és sokszor leegyszerűsített formában piaci termékké degradálja, valójában e masszázs sokkal inkább egy valódi szakrális művészet, úgy is nevezhetnénk, hogy a gyógyító érintés művészete. Amelyhez nélkülözhetetlen az Aloha légkör megteremtése.

Auntie Margaret szerint: „Ha a kezed finom és szerető, a páciensed megérzi a szíved őszinteségét. Lelke elindul a te lelked felé. Tudni fogja, hogy szereted őt és ellazul.”  "

Egy másik leírás szerint: 

"A Lomi Lomi nem egy egyszerű feszültségoldó masszázs. A masszőr egy táncos, a vendég a koreográfus. Masszőr és vendég egy közös energiában, egymással összehangolódva érhetik el, hogy a vendég a kezelés alatt testi-lelki- szellemi megtisztuláson, változáson menjen keresztül, ha szeretne. Ilyen együttműködéssel elérhető, hogy a Lomi Lomi hatékonyan levezesse a stresszt, segítségével régi mintákat tartalmazó feszültségek oldódhatnak.

A masszázs alapelemei alkalmasak arra, hogy elindítsa a nyirok-rendszer elakadt áramlását, fellazítsa a meridiánokban található blokkokat, vagy akár az izmokban mélyen megbújó csomókat is.

A Lomi Lomi ideális eszköznek bizonyulhat a rohanó, önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a mindenhonnan ránk zúduló, túlzott információ áradattal való szembefordulásra, a munkával kapcsolatos kiégés vagy depresszió kezelésére. Itt fontos megjegyezni, hogy a masszőr megfelelő légkört, és lehetőséget teremti meg az öngyógyításhoz, és a masszírozott személy az, akinek a tudatos, a tudatalatti és a tudat feletti része egymással teljes egyetértésben hozza meg a döntést a gyógyulásról, a régi tendenciák és minták felülértékeléséről.

Számomra ez a masszázs sokkal inkább egy szakrális művészet, a gyógyító érintés művészete.

A kezelés a Ma-Uri-hoz hasonlóan olajos masszázs, amely a teljes testet érinti az intim területek kivételével. A masszázshoz kókusz-olajat használok, amely a bőrt puhává, bársonyossá varázsolja, és a kezelés végére általában teljesen beszívódik.

Időtartama 1,5-2 óra a vendég fókuszától függően."


Nemrég értem haza életem első, de egész biztos nem utolsó lomi lomi masszázsáról. 90 perces kezelést kaptam, Varga Szabolcs holisztikus gyógyító, és masszőr kezei által. Feltöltött, ellazított, kikapcsolt. Nagyon jólesett. Köszönöm Neki, és szívből ajánlom Nektek is :)

Így zajlott: 

Hogyan zajlik a 90 perces Lomi-Lomi masszázs?
  • Hangulatos gyertyafénnyel, mécsesekkel, speciális Hawaii-i relaxációs zenével és meleg aromás olajjal varázsolják meghitté a kezeléseket, bensőséges hangulatot létrehozva a teljes feltöltődés érdekében. 
  • A masszázs alkalmával egy speciális Hawaii-i masszázs technikát alkalmazva, tetőtől-talpig átmasszírozzák a testedet, így segítve elő a teljes kikapcsolódást és a Prana, az éltető energia szabad áramlását. 
  • A lábfejtől a bokákon és a térdeken keresztül haladva a lágyék irányába nyomást gyakorolnak a nyirokkeringésre, majd ezt követően a lábakat bokánál érintve megemelik, és az óramutató járásával megegyezően, majd az ellentétes irányba körkörös mozdulatokat végeznek többször is, ezzel a mozdulatsorral fokozvak a nyirokkeringést. 
  • Ezután a chakrák, energia pontok stimulálása, tisztítása következik. Mind a hét chakrát speciális masszázzsal megtisztítják, így ellazulsz, fizikailag és lelkileg is 100 százalékig befogadóvá válsz a hatóanyagban dús melegolaj élményére.

Végül legyen itt egy videó erről a szeretetteljes masszázsról: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése